TETAMU VVIP

Tuesday, July 5, 2011

Minyak Yu Yee



Tadi terbaca status seorang rakan kat FB...

"ada kawan baru bersalin.. bila dia nak sapukan minyak yu yee, ada patient sebelah dia (chinese laday) kata : kenapa orang melayu guna minyak yu yee ni? sebab dia kata dalam minyak yu yee ada kandungan minyak/lemak khinzir.."
 so mommies, apa pendapat you all since chinese pun dah cakap macam tu?? tanda halal  memang xde, JAKIM pun xde keluarkan apa status..."


bila dah terbacakan, mula la rasa was was...
benarkah?
anak² pengguna tegar minyak yu yee ni...
harus balik nanti kasik buang....


nota hati : terang² bukan produk islam...

6 comments:

eima said...

ye ke ... nampak gaya nye guna minyak telon leesa formula la lepas ni

MRS. K said...

tau pon.. dah tu guna buat pe? i tak pakai minyak yuyi

munna said...

munna pun suka guna minyak ni masa anak2 kecil.... klu was2 takyah guna lah lynn

.:Mama Dhia:. said...

luckily dhia tak pakai minyak ni... dhia pakai minyak kayu putih jer..

ejaMaria said...

tak guna minyak yu yee... guna minyak telon yg original asal botol dia kaler kuning tu - bau dia sedap... ;p
yg ni klu tanya mak-mak pun diorg tau, sbb minyak telon ni dah lama...

hanson mmm said...

tdi nk beli kat pharmacy tpi sales person tu ckp x halal so x jd beli..